Ονειρούπολη Δράμας: Άνοιξε τις πύλες του το μαγικό χωριό του Άη Βασίλη


Η Ονειρούπολη Δράμας άνοιξε τις πύλες της και είναι έτοιμη να ταξιδέψει τους μικρούς (αλλά και τους μεγάλους) φίλους της σε ακόμη ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Με εξαίρεση την περυσινή χρονιά, όπου έμεινε κλειστό λόγω της πανδημίας Covid-19, το χωριό του Άη Βασίλη είναι έτοιμο να γεμίσει και πάλι από παιδικά χαμόγελα, τηρώντας φυσικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για περίπου έναν μήνα, ο δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία της Δράμας, μεταμορφώνονται σε ένα μοναδικό σκηνικό, στο οποίο όλοι οι επισκέπτες ζουν το απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Πιο συγκεκριμένα από τις 5 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 2 Ιανουαρίου του 2022 η Ονειρούπολη θα αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, που θα αφεθούν στη μαγεία των Χριστουγέννων.

Νεράιδες, ξωτικά, τάρανδοι, καλικάντζαροι, χιονάνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης θα περιμένουν τους μικρούς τους φίλους, σε μία μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Στην Ονειρούπολη Δράμας 2021-2022 οι συμμετέχοντες μπορούν μεταξύ άλλων να επισκεφτούν: Το Σπιτάκι του παραμυθιού, το Σπίτι του Άη Βασίλη, τον Πύργο του Πάγου, το Ξυλουργείο του Άη Βασίλη, την Disneyland powered myikona.gr, τoν κόσμο του Gaming, τη Μαγική Σκηνή.

Στο χωριό του Άη Βασίλη καθημερινά θα υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές, δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια, ενώ τους επισκέπτες της Ονειρούπολης περιμένουν πολλές μεγάλες εκπλήξεις.

Ο αντιδήμαρχος Δράμας, κ. Γιάννης Εφραιμίδης, σε δήλωσή του για την Επιστροφή της Ονειρούπολης ανέφερε: «Η Ονειρούπολη έχει καθιερωθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που επιστρέφει.  Προσαρμοζόμαστε στα υγειονομικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς της  χώρας, ώστε να μπορέσουμε να χαρούμε όλοι τις εορταστικές μέρες με ασφάλεια και θέλουμε σ’ αυτή την προσπάθεια αρωγούς όλους όσους επισκεφθούν την πόλη μας για να μην δημιουργηθεί θέμα διασποράς του ιού.

Ευχή όλων η επόμενη χρονιά να μας δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχουμε οργανώσει και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για την διοργάνωση, ενσωματώνοντας  δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες, διαμορφώνοντας με ένα νέο τρόπο τον χώρο ανάπτυξης της, έτσι όπως έχει αποτυπωθεί ήδη από την ομάδα συνεργατών μας.

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εκτός από την Ονειρούπολη η Δραμοινογνωσία έχει αρχίσει να δίνει το στίγμα της και κάθε χρονιά η απήχηση της γίνεται όλο και πιο αισθητή, ενώ επιπρόσθετα, στον πολιτιστικό/αστικό τουρισμό ο δήμος Δράμας έχει να επιδείξει και άλλες εκδηλώσεις που εμπλουτίζουν το ετήσιο πρόγραμμα και δίνουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες, όπως για παράδειγμα το Dramaica Youth Festival, το Καρναβάλι Χωριστής Δράμας, τα Δρώμενα Θεοφανίων Δράμας.

Και φυσικά να αναφέρουμε το πλούσιο φυσικό περιβάλλον το οποίο δίνει απεριόριστες δυνατότητας ανάπτυξης αναψυχικών και αθλητικών δραστηριοτήτων όχι μόνο για συγκεκριμένες ομάδες επισκεπτών, αλλά για όλο τον κόσμο που θέλει να έρθει σε επαφή με μοναδικής ομορφιάς φυσικά τοπία.


Από το Blogger.